BIRTHDAY YANG AWESOME !!!

Assalamualaikum,selamat petang dan salam perkenalan :)
            
         Di kesempatan yang terluang ini, ingin saya berkongsi satu peristiwa yang dah kuno. Tapi tak der la kuno mana pon..ianya berkaitan dengan birthday 2 members D.I.O.M.O.N.D (Froggy&Aditas). Ha..dah tua dah diorang nih ;P . Actually, birthday deme nih waktu bulan dua tapi baru nak update..aduh kesian betol ! Almaklumlah siapa tak kenal Vanness..(manusia yang paling sibuk dalam dunia nih) . Ok lah x mau bebel panjang..so we start from Aditas 's birthday.

          As we knows..budak kecik ni lahir pada 5 February so ikut kelendar 2013..ianya jatuh pada hari Selasa. Masa pagi hari Selasa tu macam biasa saja. Then bila Aditas datang.. bertubi-tubi orang wish dekat dia. Aditas response? hmm mestilah dengan bangganya dia mengucapkan terima kasih dengan senyuman yang x berapa nak indah tu.>>__<<. Bila kitorang masuk kelas je..tiba-2  Cikgu Noodle cakap kat Aditas "weh cuba kau tarik kerusi kau." Pas tuh tengok-2 ada (sebotol perfume& satu bar coklat) Jeng-jeng!!! cuba teka sapa yang kasi? Ha..adalah..klu nya lelaki.

          Ok now, i wanna to story about..Froggy's birthday.Chopp.. katak sambut hari jadi gak ker?..Birthday Froggy tak banyak beza dengan Aditas. Pagi tu masuk je kelas ramai wish dekat dia. Antara birthday gift yang Froggy dapat..semuanya  coklat.. macam-2 jenis ada.Kata nak diet..diet apanya macam ni Froggy oi..yang awesomenya birthday Froggy nih..Bila nak balik, tetiba satu suara lantang buat pengumuman, iaitu Sarah Izzati( our classmate) "ok semua sebelum balik, apa kata kita nyanyi untuk syikin..sebab hari ni hari jadi dia"Pas tu satu kelas la..nyanyi utk dia.Oh my, sweet kan kami? Harap ianya akan menjadi birthday yg awesome dalam hidup dorang.
# Aditas, aku doakan hang mendapat jodoh seperti yg didambarkan :)
# Froggy, aku doakan semoga kau mendapat jodoh dengan Dato,Tan Sri,Dato Seri..itu yang kau nak kan? haha..relax la aq gurau je :P
                                                                                                                          Yang ikhlas :)
                                                                                                                          -Vanness-

                  

           

Seminar PMR (^=^)

Assalamualaikum :)

Haii, da lama tak update blog nih kan. hmm nak buat macam mana DIAMONDs busy lah, banyak homework. never mind. today nak cerita sikit pasal Seminar PMR Didik Rakyat 2013 yang kiteorang pergi semalam ( 2nd March ). 

before that, nak bagitahu yang Unknown tak join seminar nih. sebab...?? biar kami saje lah yang tahu. hmm, kalau Unknown ikut, mesti lagi happening.:/ ok sambung. kiteorang bertolak dari sekolah dalam pukul 7 suku and sampai di Cheras around 8 lebih maybe. lepas sampai, kiteorang kena daftar and amik cenderahati dari bank rakyat. dapat t-shirt and bukuuu. wuuuu :P

lepas daftar semua, kiteorang pun masuk dewan. sejukkk beb! Cikgu Noodle untunglhaa bawak sweater. ramai jugak lahh yang join seminar nih. ada sekolah Sains, sekolah Ampang Pecah, lagi sekolah apa entah, tak ingat. LOL. kelas pertama ialah kelas Matematik. cikgu yang ajar tu cikgu india, hmm boleh paham jugak lah. sikit. hehe. sampai pukul 10.30 kiteorang belajar, lepas tu pergi breakfast. masing2 kebulur xD

perut dah kenyang makan nasi goreng, sambung balik belajar. science class wokk. yang lain semangat, Anthony dengan Froggy pulak mengantuk. hahaha, nasib baik ada gula-gula. belajar punya belajar, dah sampai pukul 1. cikgu arahkan pergi makan then solat. tapi SMKBS2 kena tunggu sebab kena isi borang bank Rakyat. after siap isi semua, kiteorang cepat-2 pergi makan then solat sebab takut lambat. *memang da lambat pun *

haa, pukul 2 sampai 4 kelas bahasa Inggeris, kelas terakhir :(. teacher tu speaking dari start sampai habis kelas beb. memang gempakss. but dia ajar memang best :) lepas tu ada acara perasmian pulak. perghh, gila lama Dato' tu berucap. cakap da la lambat :P lepas da rasmi semua, seminar tu diakhiri dengan sesi bergambar dan makan petang. *Cikgu Noodle tak malu ohh suruh abang photographer tu amik gambar kiteorang* after da amik makanan, terus naik bas dan balik ke sekolah. kiteorang sampai da nak maghrib tau tak.

so, dah tamat dah kut? mai lah tengok gambar-2 kat bawah nie kalau rajin ^_^

fail yang berisikan modul PMR :)
orang belajar, kita bergambar xP
2 hijau 2 putih, muka-2 xberdosa haha. k CUN!
Froggy, jatuh hati dengan kebaikan seseorang yang agak berusia. Taste dia pelik sejak kebelakangan ini.hmmphhh
posing before balik. incomplete DIAMONDs :/
Vanness dengan Cikgu Noodle. melantak je kerja xP (Kenapa Cikgu Noodle pendek? ini tidak adil...tidak adil..baginyaa )
Aditas duduk dengan Froggy -.- 
Anthony sepaptutnya duduk dengan Unknown, tapi dia takda so duduk dengan Mas :) 
yeayy, dapat sijil *lompat katak*
  • never forget this Seminar :)
  • kami harap apa yang kami belajar selama nih, diberkati Allah S.W.T
  • itu saja post untuk kali ini, sekian terima kasih. Assalamualaikum :)
xoxo, Anthony :*